Toeristische informatie

Platja de Pals, een prachtig strand aan de Costa Brava


Platja de Pals, aan de Costa Brava, is een gigantisch 3,5 kilometer lang stuk zand dat deel uitmaakt van het Montgrí Natuurpark, de Medas Eilanden en Bajo Ter.

Het is perfect voor zowel degenen die in het zand sport willen beoefenen als voor degenen die een rustige plek willen om als gezin te genieten. Daarnaast er is een naturistengedeelte in Platja Gran, ideaal voor liefhebbers van naturisme.

La preciosa Platja de Pals en la Costa Brava

Er is geen promenade, maar we zullen beschermde duinen en looppaden vinden waar we doorheen kunnen. Je vindt er ook douches, openbare toiletten, een toeristeninformatie, badmeester berichten, parkeergelegenheid, toegang voor mensen met beperkte mobiliteit en strandbars waar je een drankje kunt nemen terwijl je geniet van het panoramische uitzicht.

Soms zorgen de wind van de Levante en de Tramontana voor goede omstandigheden voor het beoefenen van surfen, windsurfen of kitesurfen, dus dit strand is een ideale plek om watersporten en zeilen te beoefenen.

Platja de Pals is verdeeld in twee verschillende delen:

  • Platja del Grau is degene die verder naar het noorden ligt en geniet van zacht zand en ondiep water, perfect voor kinderen. In het noordelijke deel van het strand is er de Golf Club van Platja de Pals, de oudste golfbaan aan de Costa Brava.

La preciosa Platja de Pals en la Costa Brava

  • In het zuiden vinden we Platja Gran, met ruwer zand, en waar de diepte van het water behoorlijk snel toeneemt, dus het is niet het meest geschikt voor kinderen.

Platja de Pals ligt op slechts 3 kilometer van het centrum van Pals. Aankomen is heel eenvoudig, omdat we alleen de kustlijn hoeven te volgen. De afstand van Girona is ook niet erg groot, ongeveer 45 km.

Vond je dit artikel over Platja de Pals (Costa Brava) leuk? Zou u uw vakantie daar willen doorbrengen? Klik hieronder en boek nu uw accommodatie! We wachten op je!

Boek uw accommodatie bij onsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *