Agenda

Het Festival van de Indianen in Begur


Het Festival van de Indianen in Begur is een van de bekendste festivals die plaatsvindt in de zomer aan de Costa Brava. Deze feeste vindt zijn oorsprong in de grote emigratie die er was van de inwoners van de stad naar het eiland Cuba in de 19e eeuw, op zoek naar een beter leven, de zogenaamde ‘Amerikanen’. Degenen die terugkeerden met hun zaken, keerden terug naar de stad en bouwden opzichtige huizen die de straten van de stad nog steeds sieren.

Festival van de Indianen
Aitor Romero

In het eerste weekend van september wordt Begur getransformeerd om die historische periode opnieuw te beleven die een diepe stempel heeft gedrukt op deze stad en haar identiteit. De straten en pleinen van Begur organiseren een markt van overzeese producten, voorbeelden van ambachten en muziekuitvoeringen. De beurs opent met de officiële inauguratie door politieke autoriteiten en mensen die verbonden zijn met de Indianos wereld.

Festival van de Indianen
Aitor Romero

Tijdens de beurs worden verschillende muzikale activiteiten gepland. Op vrijdag, de eerste dag van de beurs, in de fantastische setting van de Patio de las Escuelas Viejas, schittert elk jaar een ander sterren figuur, zoals Lucrecia en Chano Domínguez. De Caribische ritmes, met Cubaanse groepen van internationale faam, zoals La Máquina del Sabor, zorgen voor het plezier en vermaak van het meest veeleisende publiek.

Er zijn ook recreaties van het Indiase tijdperk en straatshows. Dit alles wordt aangevuld door een reeks culturele activiteiten: tentoonstellingen, rondleidingen, interviews, conferenties, documentaires of rondetafelgesprekken, die deze erfenis van de “Amerikanen” analyseren en verspreiden.

Als je van deze magische gebeurtenis wilt genieten, kun je het activiteitenprogramma downloaden via de volgende link:

Download hier je programma

Vond je deze publicatie leuk? Wil je genieten van Het Festival van de Indianen en accommodatie nodig hebben? Klik hieronder en vind de beste huizen en appartementen van Begur en Costa Brava!

Boek uw accommodatie bij onsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *