Toeristische informatie

Costa Brava: een algemeen overzicht


De Costa Brava is het kustgebied van de provincie Girona (Catalonië, Spanje) dat start in Blanes en eindigt in Portbou (Frankrijk). Deze kuststrook beslaat een gebied van 214 km en bestaat uit de Catalaanse regio’s Alt Empordà, Baix Empordà en La Selva.

De stranden van de Costa Brava worden gekenmerkt door de kwaliteit van het water. Velen hebben de Blauwe Vlag gekregen, symbool van schoon water en vrij van vervuiling. Een ander typisch kenmerk van de Costa Brava zijn de kleine baaien of verborgen stranden omgeven door vegetatie, als gevolg van de erosie van de zee op de kliffen.

Eeuwenlang is het een gebied van doorgang en vestiging voor veel mensen en culturen. De grote hoeveelheid historische overblijfselen van het gebied getuigen van dit feit en maken deel uit van de culturele rijkdom van de Costa Brava.

La Costa Brava - Riqueza cultural

Het land van Girona zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste centra van de gastronomische bedevaart in de wereld. Het centrum van de avant-garde keuken bevindt zich namelijk in de Cabo de Creus op het noordelijke stuk van de Costa Brava, waar El Bulli van Ferrán Adrià (in Cala Montjoi) een nieuwe school heeft gecreëerd. De avantgarde keuken kon echter niet zijn ontstaan zonder historische achtergrond, zonder lokale producten, zonder de grondstoffen van de regio van de land- en tuinbouw, wijnbouw, de productie van olijven, vee, vissen, enz…

La Costa Brava - Gastronomía

De steden die deel uitmaken van de Costa Brava zijn verbonden door een goed wegennet, met regelmatige bus- en treindiensten. Girona ligt op 104 kilometer van Barcelona en 62 kilometer van de Franse grens en er zijn weg- en spoorverbindingen naar de twee punten. Bovendien verbindt de luchthaven van Girona, met verschillende luchtvaartmaatschappijen, verschillende Europese steden.

Denk je niet dat de Costa Brava een goede optie is voor je vakantie? Klik hieronder en boek nu uw accommodatie!

Boek uw accommodatie bij onsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *