Toeristische informatie

Butterfly Park – Het vlinderpark in Empuria Brava


In Butterfly Park, het vlinderpark van Empuriabrava (Costa Brava), ontdekt u de fascinerende wereld van vlinders, papegaaien en andere exotische dieren.

Er is een kas van 2.000 m2 die een tropische jungle herschept, waar dieren de hoofdrolspelers zijn. Je kunt ook het leven van de vlinders van dichtbij bekijken, de vier fasen van hun levenscyclus observeren en de grote verscheidenheid aan soorten die er bestaan kennen. De planten zijn fundamenteel om de juiste omgeving en een uitgebalanceerd ecologisch functioneren te bereiken.

Enkele dieren die je in het park zult vinden:

  • Attacus Atlas, een van de grootste vlinders ter wereld. De rupsen zijn groenachtig witachtig met vreemde, gladde stekels op hun rug. De meest achterste voeten hebben een heldere rode vlek. Oorspronkelijk komt deze soort uit Zuidoost-Azië.

Butterfly Park - Het vlinderpark in Empuriabrava - Attacus Atlas

  • De grootste duif ter wereld, Victoria Goura, is ongeveer 74 centimeter lang, grijsblauw met een elegante blauwe kuif, bruine borst en rode iris. De vogel kan gemakkelijk worden herkend door de enige witte punten op de top te hebben. Ze leggen slechts één ei, dat na 30 dagen uitkomt.

Butterfly Park - Het vlinderpark in Empuriabrava - Goura Victoria

  • De muntjac, een herkauwer afkomstig uit de oerwouden en wouden van Zuid-Azië. De vacht is zacht, heeft een roodbruine kleur, die contrasteert met de crèmekleur van de ventrale zone van de nek en de kin en met de benen en het voorhoofd tot de neus, van een donkerder bruin.

Butterfly Park - Het vlinderpark in Empuriabrava - Muntjac

Het park kan door uzelf worden bezocht of door een rondleiding te boeken voor groepen van twintig personen. Het is het hele jaar open, van tien uur ‘s ochtends tot een uur voor zonsondergang. Klik hier voor meer informatie over dit vlinderpark.

Kom naar Butterfly Park, het vlinderpark van Empuriabrava, waar het hele gezin van zal genieten en de kinderen zich prima zullen vermaken. En aangezien u zeker accommodatie nodig heeft, klikt u hieronder en boekt u bij ons:

Boek uw accommodatie bij onsLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *